Lun plommegrøt med gojibær og kremet karamellsaus

Jeg har ventet lenge nå på at Victoriaplommene våre skulle bli modne. Da unesmat lagde plommekompott ble jeg superfristet. Her er min plommedessert. Restene av plommegrøten kan du stavmikse og bruke til syltetøy. Plommer smaker litt bittert og trenger søtning i varierende grad. Derfor er det greit å forsøke seg litt frem og ikke nødvendigvis følge oppskriften etter punkt og prikke. Lillemor på 1 år spiste mye av denne desserten :O)
Oppskrift Plommegrøt med gojibær
1 liter rensede plommer
3 ss palmesukker evt. annen søtning
1 ts ekte vanilje
4 ts gelatinpulver
2 never bløtlagte gojibær
Kok forsiktig opp plommene med en liten dæsj vann i bunnen for at det ikke skal svi seg. Rør i palmesukkeret og vaniljepulveret/evt. ekte vaniljestang, gelatin og la det småkoke til det faller sammen og grøter seg. Tar ca 10 minutt.  Til sist har du i to never gojibær ogsteviadråper. Rør godt og la det hele stå og kjøle seg ned til den er lunken og serveringsklar.
Kremet karamellsaus
1,5 dl yoghurt naturell eller kokoskrem
1 ss lønnesirup
8 dråper stevia med hasselnøttsmak eller annen stevia eller søtning.
Bland sammen med skje
Anrett i noe pent og nyt!
Kategori: Kategori: Ukategorisert
Stikkord: Stikkord:

Takk for at du deler kunnskapen med dine venner!