Oppskrift kyllingleverpostei
500 gr kyllinglever fra Holte gård eller annen økologisk/ren kyllinglever
2 egg
1 dl smeltet ekte smør
1 dl vann + 2 ss arrowrot (den eneste stivelsen jeg bruker)
2 løk
2 fedd hvitløk
3 ts timian
1 ts tørka ingefærpulver
1/2 ts muskatnøtt
Pepper
2 ts salt
Kjør alt utenom vann + arrowrot i foodpocessor med s-blad i ca 15 sek. Deretter ha i stivelsen og kjør i et halvt min ekstra. Hell i godt smurt brødform og bak i vannbad på 160 grader i 1,5 time(mindre tid om du fordeler posteien i to former). Røren er veldig lettflytende når den helles i formen men stivner til postei under stekingen. Kjøl helt ned i form og løsne forsiktig langs kanten med en skarp kniv, før du hvelver den og deler i porsjonspakninger.
Egnes fint til frysing og du har knallsunt pålegg uten nitritt og annet helseskadelig tjafs, i lang tid. Min kjære sa den var fantastisk god og at den minnet ham om ovnsbakt leverpostei som jeg har nektet å ha i hus siden vi møttes for leeeenge siden, så da er det jo lykke :0). Nå spiser alle her leverpostei av hjertens lyst utenom kokken, som må tilvennes etter over 20 år uten å så mye som å sende et blikk sidelengs på leverpostei. Så vil kanskje noen lure på hvorfor jeg absolutt skal spise leverpostei. Jo, fordi det er rett og slett det mest næringstette man kan spise både med tanke på vitamin og mineralinnhold og inneholder næringsstoffer de fleste som lever på et moderne kosthold i dag mangler. Lever fra stofe er langt mer næringstett enn kyllinglever, men enn så lenge så er jeg mest komfortabel med lever fra fugl.