Innlegget er hentet fra min gamle fleksiblogg og ble skrevet rett før jul i fjor. Grei fremgangsmåte, så hiv deg på saken om du trenger en fin fordøyelseshjelper til julemiddagene :o)

Her
er utstyret du trenger, men føl deg fri til å bruke det du har tilgjengelig; Et
glass med skrulokk, en rasp, en kjøttklubbe (kjøpte min på IKEA til 20 kroner,
en ildfast form eller en annen vid sak og en morter-dings. Jeg har brukt en
potetstamper tildligere, og du kan om så bruke en kopp med hank til å slå ut
vannet av kålen- bare fantasien kan stoppe deg i dette prosjektet. Mangler du imidlertid klubbe og annet stampeutstyr kan du bruke kun hendene, men må da massere kålen til den slipper væsken noe som kan ta litt lenger tid. Og et lite PS: Det er nydelig med rødkål i stedet for hvitkål også!

Ingredienser: 1 barneskje SALT, en halv KÅL
OG en ss KARVE

Grovrasp
eller finkutt kål og ha i formen.

Gyv løs med
klubba eller hva du måtte ha for hånden til du ser at vannet slipper, du kan
også ha over en 1 ss karve før du starter.


Ha
det så i et Norgesglass og pass på å få med kålsafta som er frigjort


stamper du i vei ned i glasset til kålsaften stiger over selve kålen

Slik
ser det ut til slutt og da er det bare å rense kantene for kålrasp, bare dytt
det ned i glasset med gullende rene fingre

Her
står glasset på kjøkkenbenken, klar til fermentering.


Ferdig,
tok 5 dager denne gangen!!!