Jeg har vært ganske trøtt og sliten i det siste. Faktisk såpass at jeg lurte på om jeg måtte avlyse helgens kurs hos Tore Jardar på Virgenes andelsgård. Men jeg kom, fikk tonnevis med positiv energi fra denne herlige kursgjengen og sitter i dag og kjenner på at jeg må faktisk ut til dere av og til- snakke med dere og si hei. Dere gir meg inspirasjon og drivkraft til å fortsette med det jeg gjør. Tusen takk.

Helgens kurs i melkesyregjæring ble gjennomført i nydelig høstvær i stolpehuset på gården til bonden som også er kjent for å ha funnet sin vidunderlige kone under romantiske TV2 produksjoner. En veldig trivelig kar, må sies! Virgenes Andelsgård ligger i Kvelde i Larvik kommune og du finner hjemmesiden deres HER!

På bildene ser du andelsbøndene som høstet økologisk mandelpotet da jeg kom. I tillegg til gårdsegne kursdeltakere kom det også interesserte kjørende fra både Oslo og Kongsberg for å delta. Veldig stas!

Da vi var ferdige med å lage brød, kombucha, ketsjup og surkål, ble det grilling av storbondens hjemmelagde pølser av egne griser. Utrolig gode og i tre varianter; løkpølse, byggrynspølse og tyttebærpølse. Siste var min favoritt. Vi puttet dem i spesiallagde lomper laget av mandelpotet fra gården og toppet herligheten med fermentert ketsjup og surkål. En nydelig høstdag fra ende til annen! Hurra for idealistiske bønder og andelsbønder og alle som forsøker å gjøre mat til en ærlig greie til det beste for jorda, dyr og folk. Fra jord til bord!