High energy lakriskuler!

4 dl melkesyregjæra mandler
2 dl dadler
2 rause ss lakrisrotpulver
2 ss melasse
2 ss smør
4 ss MCT olje (bruk gjerne kaldpresset kokosolje i stedet

Knus mandlene i en kjøkkenmaksin med s-blad, ha i de øvrige ingrediensene- fettet aller sist og kjør til en deigete masse. Form til kuler og ha i kjøleskap eller fryser for at de skal “sette seg”.

Når jeg melkesyregjærer mandler legger jeg dem i rikelig vann + 2 ss surdeigsstarter eller potent myse. Så får det stå og gjære i minst 12 timer før jeg tørker dem knuskende tørre i stekeovn eller dehydrator- aldri over 80 grader, da det raskt blir brentsmak.

PS! Snart kommer en ny julekakeoppskrift her på bloggen, med smak av karamell, namnamnam 🙂

Jeg har enda en oppskrift på lakriskuler HER! og du finner enda en variant i Fra jord til bord 3 i 1 som du kan kjøpe HER! Eller du kan finne den i eboken min sunt snop og snacks som du også kan kjøpe på samme side.