Hei!

Så fantastisk å få lov til å være gjesteblogger, tusen takk 🙂

Jeg startet å lage Kombucha i Oktober 2015, i min ivrige leit etter noe som kunne hjelpe magen min. Jeg har så lenge jeg kan huske slitt mye med magen, og begynte tidlig å forske på min egen helse og hva jeg kunne finne der ute av sunne produkter som kunne hjelpe meg. Dette ble det mye frustrasjon av, fordi det finnes så utrolig mange produkter som ikke kunne hjelpe meg. Så i fjor kom jeg tilfeldigvis over denne fantastiske drikken, kombucha, helt tilfeldig i mine utallige Google søk. Der og da bestemte jeg meg for å starte Råstad Foods, mitt eget lille firma. Jeg ville som alle andre som selger Kombucha, at flere skulle få gleden av å smake, og få erfaring med denne deilige sunne leskedrikken.

IMG_8643

Mitt lille bryggeri er på Nøtterøy, der jeg befinner meg mesteparten av tiden. Det å brygge Kombucha er en veldig avkoblende jobb. Selv om det er hektiske perioder, så er det spennende å være endel av en levende produksjon. Og i disse hektiske periodene er det veldig godt å ha familien i ryggen. De hjelper til og er en veldig god støtte, og mamma har blitt en reser til å sette etiketter på flaskene.

Fordi jeg sliter med intoleranser overfor endel matvarer, inkludert gjær og da også sukker, trodde jeg ikke nødvendigvis Kombucha skulle hjelpe meg fordi den faktisk er basert på nettopp sukker og gjær- bakteriekultur. Men der tok jeg feil. Det at jeg startet å drikke litt Komucha hver dag har hjulpet magen mer i balanse. Den gir meg også mer energi, som er veldig kjekt å ha nok av når man skal prøve å leve av å brygge Kombucha. Det å spise fermentert mat og drikke ser ut til å være en positiv trend i samfunnet i dag, folk får øynene opp for hva levende mat og drikke gjør for kroppen.

Jeg har tre forskjellige smaker på min Kombucha, Bringebær, Ingefær og Rabarbra. Rabarbra er en sesong drikk og blir tatt over av smaken Yerba Mate og Lime. Siden jeg har valgt å tilsette smak i form av økologiske bær og urter i min Råstad Kombucha, bestreber meg på å rendyrke smakene. Som for eksempel at min Ingefær Kombucha faktiske skal smake ingefær. Jeg har noen støtte ingredienser oppi, fordi jeg skal få mer dybde i smakene. Men det aller viktigste er at det faktisk smaker Kombucha. Snerten av syrlig og litt gjæraktig smak skal kjennes, og det er jo det som gjør at den ikke er som noen annen leskedrikk 🙂 Det er et flott alkoholfritt alternativ og nesten et sukkerfritt også.

V__076B

Jeg har et samarbeid med et laboratorium som analyserer hver smak, sånn at jeg får riktig næringsinnhold, og de sjekker at det ikke er noen lumske bakterier oppi, bare sunne melkesyrebakterier. Også tester de selvfølgelig hvor høy alkoholprosenten er.

Jeg selger Råstad Kombucha til flere butikker, og håper på at jeg får utvidet produksjonen snart. Det hadde vært så spennende å kunne få ”leve” av dette en dag.

Jeg leverer til disse stedene:

  • Tjøme Kolonial
  • Lokal Kolonial Borre
  • Borre Brygg Horten
  • Gulating Ølutsalg Horten
  • Røtter St.Hanshaugen
  • Smelteverket
  • Meny Åsgårdstrand

Råstad Kombucha finner du på facebook og Instagram.

”En Kombucha om dagen gjør godt for magen”

Mvh

  • Heidi Råstad
  • Råstad Foods AS
  • heidi@raastadfoods.no
  • Tlf: 45207094

PS! Lurer du på hvordan du lager din egen kombucha så finner du fremgangsmåte på bloggen min HER og på youtube HER