14725435_10153801721456010_1010621919_o

I dag skal vil jeg dele en oppskrift på mammasnop som jeg har laget igjen og igjen de sista åra. Det var kraftmamma Anne Marit som først delte oppskriften på den gamle bloggen sin Sense of life.

Den opprinnelige oppskriften har purple corn i seg, men siden det er vanskelig å skaffe og jeg ikke helt skjønner hvorfor jeg skal spise purple corn, så har den uteblitt.

Ta gjerne utgangspunkt i basisoppskriften min og dytt i andre ingredienser du tror du kan like. Kakaopulver og kakaofett eller kakaomasse kan gi en ny smaksopplevelse, men jeg liker den så enkel og grei som du her får den. Lucuma må til for å få fudgekonsistensen, men du kan selvsagt bytte den ut med annen søtning om ikke konsistensen er det viktigste.

Oppskrift

  • 200 gram lucuma, du får kjøpt i flere nettbutikker og helsekoster
  • 200 gram bipollen, jeg bruker dette
  • 200 gram extra virgin kokosolje (flytende), jeg bruker denne
  • En klype uraffinert salt, for eksempel dette

Slik gjør du

Bland alle ingrediensene i en egnet bolle. Jeg bruker en vanlig spiseskje til å blande ingrediensene og det gjøres på 123. Så heller du blandingen over i en matboks, ildfast form eller i små søte former designet for hjemmelaget snop. På bildet ser du mammamums som er laget i isformer. Bruk det du har tilgjengelig. Sett i kjøleskap i en halvtime slik at fudgen får ”sette seg”. Alternativt har du den rett i fryseren. Etter de er delt i biter eller dyttet ut av formene, så oppbevarer jeg mammamums i fryser og tar ut en godbit når jeg blir fysen på noe søtt. De holder seg ikke så lenge i kjøleskapet før de får en såpeaktig smak, så om du ikke spiser dem i løpet av noen få dager anbefaler jeg fryser på det sterkeste.

Jeg er Soma sin ambassadør og linker med glede til produkter som jeg bruker ofte og har stor glede og nytte av.