22561230_10154780421396010_1602203020_o

Høsten er her nå. Lufta er klarere og kaldere. Vinduer og dører lukkes. Votter og lue er på plass og jeg henta nettopp min lange boblejakke i kjelleren. Mangen hoster og snufser i disse dager. Så mye lettere å bli forkjøla når vi lever tettere på hverandre, hermetisert av trippelisolerte hus. Men visste du at jo flere bakteriestammer du har etablert i tarmen, jo sterkere immunforsvar har du?

Å styrke tarmhelsen med nærende fermenterte drikker er en smart ting. Jeg har uten tvil blitt mer robust med åra, spesielt etter å ha invitert fermentert mat og drikke inn i hverdagen min. Ved inntak av levende næring som inneholder organiske syrer, vitaminer og mineraler, så vil fordøyelsen av maten bli mer effektiv og næringsopptaket øke.

 

Å ha en balansert mikrobiota er en forutsetning for en god helse.

Tenk at kombucha, kefir, ingefærøl og flere leskende herligheter kan hjelpe deg og dine til en immunstyrkende og friskere høst! Vi bruker en variasjon av drikke. Disse jeg listet opp ovenfor, men også vannkefir, tjukkmjølk, kvass og fermentert grønnsaksjuice er ofte i sving på mitt kjøkken. Det er både morsomt, spennende og lett å lage fermenterte drikker. De smaker forfriskende, syrlig og godt. Du finner flere oppskrifter på fermentert mat og drikke her på bloggen min også. Du kan for eksempel blande i herlige frukter i vannkefiren og annengangsfermentere, noe spesielt barna setter pris på. Hva er vel bedre enn friske barn i mørketiden? Og et sterkere immunforsvar som byr på overskudd til deg?

 

Til deg: Spesialrabatt frem til og med søndag 22oktober

Jeg vil gi deg et early bird-tilbud på mitt online-kurs i fermentering av drikke som vil gå over 5 uker i høst, med oppstart 1. november. Vanlig pris er kr 2929-, men som TAKK for at DU følger bloggen min, så skal du få over tusen kroner i rabatt. Du betaler spesialprisen på kun kr 1919,-

Håper du slår til innen søndag, så kan du og familien din nyte godt av nye friske smaker og en immunstyrkende høst og vinter! Les mer om kurset her.

22643164_10154780419531010_723274219_o

VentDu får mer!

Jeg sender startkultur til forfriskende INGEFÆRØL i posten til DEG i forkant av kurset. Så er du klar til å lage nydelig, leskende og sunt ingefærøl allerede første uken. Jeg vil vise deg steg for steg hvordan du lager denne fermenterte godsaken LIVE fra mitt kjøkken, gjennom vår lukkede Facebook-gruppe.

 

En av mine kursdeltakere forteller

Kanskje er du nysgjerrig på hvordan det er å være med på mitt kurs? Jeg vil gjerne dele hva en av mine kursdeltakere forteller om sine opplevelser etter å ha fulgt meg gjennom både online-kurset mitt i surdeig som gikk gjennom hele mai og fermentering av grønnsaker som gikk gjennom hele september. Silje heter hun og blir også med meg i kommende kurs. Her kan du se hva hun sier:

 

Først og fremst tusen takk Gry for all inspirasjon og lærdom entusiasme og glede for mat, drikke og helse. Jeg startet å følge deg rett etter jul, etter å ha hørt deg Ingefær podcast. Jeg ble nysgjerrig etter å høre din historie om mye sykdom og antibiotika kurer   for jeg kunne nemlig relatere til dette til min egen historie.

 

Det har vært og er en reise, mye prøving og feiling. Men det har absolutt vært verdt å interessere meg for fermentert mat og drikke. Jeg er kokk og har et brennende engasjement til mat, elsker å lage, glede og inspirere andre og etter å ha vært med 2 av dine nettbaserte kurs, er denne gleden ikke blitt mindre. Det å kunne inspirere andre å dem interessert, og kunne sette dem i gang med fermentering er virkelig en stor glede og bonus.

 

Å kunne muligheten til å være med slike kurs, hjemme i stuen/kjøkkenet, for min del i Danmark og til tider offshore, er virkelig et privilegium. Jeg lærer like mye, om ikke mer der fra hvor jeg er og når det passer meg. Vi lever alle i en travel hverdag med utfordringer i forhold til tid og sted da er et nettkurs som dette den perfekte måten å lære .

 

Livet skjer, og selv om jeg ikke alltid har kunnet følge oppgavene vi har fått underveis i kurset, kan jeg gjøre det i mitt tempo når jeg har tid. Kursportalen og Facebookgruppen er der og vi får alltid hjelp hvis vi trenger det. Det at du, Gry, følger oss opp med spørsmål og svar underveis og live sendinger, gir det siste ekstra ingen dumme spørsmål, bare masse ny læring og kunnskap.

 

Det aller beste med dine kurs er at de er levende de utvikles undervegs og det at vi får et fellesskap, nye bekjentskaper og venner med samme interesser er en stor gave. Det er opp til en selv hvor masse en får ut av kurset, det gjelder å tørre å dele, stille spørsmål og være åpen i gruppen dette kan være litt skummelt i starten, men man får virkelig masse i retur min største oppfordring til nye deltakere er å utenfor komfortsonen, lag, del og still spørsmål i gruppen jeg lover at det er mange som lurer det samme som deg tenk alt du kommer til å lære og kanskje du kan lære noe til de andre!?

 

Gleder meg til flere kurs og vil aldri være i tvil om jeg skal melde meg kurs hos deg Gry, du er virkelig en inspirasjon og et fantastisk menneske som jeg er heldig å ha møtt 😊

Silje BornøEikesdal

 

Jeg gleder meg

Det er så inspirerende å holde online-kurs og følge dere kursdeltakerne gjennom mange uker, hvor jeg ser utviklingen fra å være usikre til å produsere og dele bilder av den ene godsaken etter den andre som er til glede, læring og inspirasjon for oss alle. Jeg gleder meg stort til å komme i gang 1. november og gleder meg til å se og høre fra deg og de andre kursdeltakere gjennom 5 boblende uker. Den siste uken vil vi bruke til å samle energien om å få oversikt over alt vi har laget og lage ett par potente eliksirer av disse som vil styrke fordøyelse og fettforbrenning ytterligere i møte med julebordsesongen med mye feit og tungt fordøyelig mat.

 

For mer informasjon om kurset og tilbudet som varer frem til og med søndag, finner du HER!

 

Boblende hilsen fra Gry

 

  • Det beste for deg og moder jord

 

22664454_10154780419741010_1888936389_o