pølser-nye-bilder-016

Nå har pølsemakeren min i Valdres levert et flott parti spekepølser av ypperste kvalitet. Det er en mild og god pølse, elsket av både store og små. Dette er et 100% ekte og fermentert naturprodukt, kun reine og fine ingredienser; kjøtt og innmat fra beitende dyr som har hatt kort vei til livets ende. Pølsene er naturtørket og laget i naturtarm. De er ca 300 gram per stk og jeg sender ut all bestilling på førstkommende mandag. Altså selger jeg disse pølsene kun fredag, lørdag og søndag frem til kl 21.00.

Ingredienser: Kjøtt av sau og storfe, storfehjerter og storfelever, fett fra fjellokse/høylandsfe, lønnesirup, uraffinert salt og krydder (pepper, nellik, ingefær og muskat).

Prisen blir kr 663,- per kg, mot normalt kr 800,- per kg

Trykk på denne linjen for å komme til kjøpssiden for Familiemorr!

Jeg håper du setter pris på tilbudet som varer frem til og med søndag kl 21.00 eller så lenge lageret rekker. Deretter er den kun å få kjøpt i følgende fine butikker i Oslo: UR- økologiske kolonial og spiseri på Grünerløkka, Ekte Vare på Sagene og Mølleren Sylvia på Hegdehaugen.

 

Her er litt om historien bak spekepølsen min

Da jeg etter et langt liv som veggis fant ut at vi måtte få i oss mer mat av animalsk opprinnelse, startet jakten på mat av god kvalitet. Jeg reagerer fremdeles sterkt på dyreindustrien og får vondt innerst i sjelen av hvordan mennesket kan misbruke dyrs tillit og avhengighet av oss, så nådeløst som vi stadig får dokumentasjon på i media. Ingen verdens ting overrasker meg lenger. Problemet er at man med denne utbyttingen til slutt biter seg selv i halen. I jakten etter mest mulig kjøtt for minst mulig penger- så ender man opp med mat som man blir advart mot å spise. Alle oppslag om lakseoppdrett, svineproduksjon og kyllingoppdrett i det siste er grelle, men dessverre gode eksempler på hva jeg forsøker å få frem. Selv om jeg ble enig med meg selv om at vi måtte spise mer kjøtt, så nektet jeg å støtte kynisme og manglende dyrevelferd.

Motivasjonen min for å lage opp mine egne spekepølser var først å fremst for å møte mine egne krav til råvarer og etisk standard i/bak et slikt produkt. Jeg har til nå brukt økologisk lønnesirup i pølsene. Jeg vet ikke hva tilsvarende mengder i sukkersirup eller druesukker hadde kostet (det man vanligvis bruker), men det er en parentes til sammenligning. Spesialbestilte krydder, kjøtt og innmat fra beitefôra dyr er nisjemat av rang.

Vet du hva som er logikken bak det meste av vanlig pølseproduksjon? Jo, du fyller den med innmat og avskjær fra billigst mulig kjøtt. Tunge, spekk og hjerte fra svin er vanligste fyllmassen i pølser. Konvensjonell griseproduksjon er forferdelig, synes jeg. I tillegg er fettsyresammensetningen i slike dyr av en art som vi aller helst bør unngå. Dyrene lever på kraftfôr sammensatt av umat, etter min mening, og burde ikke blitt spist av noen. En produsent kaller gjerne sin dyreste delikatessepølse for Elgpølse, som viser seg å inneholde 2 % vilt, kanskje ikke en gang elg. Jeg ønsker matjuks til livs og skulle ønske at den type mat jeg brenner for blir en varig trend, slik at det blir mer rom for mobilslakt og naturlig mat i fremtiden. Slik at forbrukerne får reelle muligheter til å ta gode valg!

Dere som kjøper spekematen min og rene produkt fra småskala bønder og andre produsenter, er gode ambassadører for et slikt nødvendig paradigme-skifte. Tusen takk for at du velger å være en bevisst forbruker og en moderne jeger.

Til deg beste for deg og Moder Jord.